iDentify Europese Vogels (deel 2)

iDentify

iDentify Europese Vogels  
Birdguides, 2009
CD voor digitale audiospeler: MP3/MP4, iPod
www.birdguides.com/iDentify

Het leven van een newbie birdchick is zwaar. Het is een hele klus om in Nederland een vogeltje te spotten, nog moeilijker is het om al die vogelsoorten te herkennen. Althans in vergelijking met de struisvogel, Zuidelijke helmkasuaris en emu die op mijn global life list prijken. Ik kan dus alle hulp gebruiken die ik kan vinden.

Een van de hulpmiddelen waar ik erg enthousiast over ben is de digitale veldgids ‘iDentify European Birds‘. Met een digi vogelgids kan je met behulp van beeld en geluid een vogel identificeren. En het staat natuurlijk heel cool; vogelen met je iPod Touch of iPhone. 😉 Binnenkort komt de Nederlandse versie uit, ‘iDentify Europese Vogels‘.

De digitale veldgids is niet alleen een uitkomst voor beginnende vogelaars, maar ook interessant voor de meer gevorderde twitcher. De software bestaat uit illustraties en vogelgeluiden van 515 Europese vogelsoorten. De vogelgeluiden zijn onder andere: roep van de vogel; zang; vluchtroep; roep van het mannetje; roep van het vrouwtje en de baltsroep. Elke vogelsoort heeft vaak meerdere illustraties.

De gids bevat 515 vogelsoorten uit Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Alle bestanden (1493) zijn voorzien van een label en zijn via het menu makkelijk op te zoeken, ook in het veld. Je kan individuele vogelgeluiden selecteren. Tijdens het afspelen van een geluidsfragment verschijnt de naam en een afbeelding van de vogel in beeld. De Europese Vogelgids past op een MP3 speler van 256 MB met een kleurenscherm dat ‘album art’ ondersteunt (iPod Nano, iPod Classic, iPod Touch, iPhone). Meer informatie op www.birdguides.com/iDentify


menu


Update

iDentify Europese Vogels is nu verkrijgbaar bij BirdGuides.com