CMS

Een CMS (content management systeem) is een softwaretoepassing waarmee iedereen op vrij eenvoudige wijze content op het internet kan publiceren. Een CMS bestaat uit een ‘front end’ en een ‘back-end’. De ‘front end’ is het deel van de website dat voor de bezoekers zichtbaar is. Beheerders van de content (inhoud) en van de vormgeving hebben toegang tot het ‘back end’. Hier kan men zonder enige programmeerkennis de website aanpassen.

Een CMS heeft een webserver en een databaseserver nodig. Een CMS installeren kost wat tijd en technische kennis van databases en programmeertalen. Ik werk hiervoor samen met tm8.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.